„Võimalus mitmekordset keskmist palgataset küsida tuleneb suuresti tööjõu nõudlusest, kuna viimastel aastatel on IT-sektori tööjõupuudus süvenenud,“ kommenteeris CV Keskuse värbamisosakonna juht Renita Käsper.

„Tõepoolest siseneb tööturule ka tuhandeid noori IT-spetsialiste, kes peamiselt juba kõrgkoolidest tööle meelitatakse, kuid tööturg vajab ka kogemustega IT-juhte ning -arendajaid, kes noortele oma teadmised edasi annaksid ning äsja tööturule sisenenud noori spetsialiste juhendaksid. Kuna vanemarendajaid lähiaastatel ootamatult peidust välja ei tule, saabki valdkonnale iseloomulikuks töötajate üleostmine, mis annab tööotsijatele võimaluse küsida mitmekordset töötasu.“

Esimese kvartali tööturu ülevaade kinnitas, et IT-sektor on endiselt üks keerulisemate personaliotsingutega valdkondi Eestis. Ka riik on tööandjatele abikätt osutamas ning proovib IT valdkonna spetsialiste Eestisse meelitada, kuid uuringud on näidanud, et Eesti tööandjad ei ole avatud välistööjõu palkamisele ning pigem proovitakse olemasolevaid spetsialiste ametikohale sobivaks koolitada.

Tarkvaraarendaja palgasoov on hetkel 1936 eurot, mis võrdluses möödunud aastaga on kasvanud 13,6%. Enam kui 11% on tõusnud ka programmeerijate (1894 eurot) ning IT-spetsialistide (1397 eurot) palgasoovid.