"Minu tähelepanu tõmbas see, et vana friend'i Reinu partnerid kõik on ühel hetkel tema vaenlased. Siis kui on aeg lubatud tasuks või osaluse jagamiseks. Mart Sander, Pärnu sadama finantsdirektor Männart, sama sadama aktsionär Mati Einmann, advokaat Maria Mägi. Ja nagu minu vastu, nii on ka teiste vastu tõusnud mingid võltsimissüüdistused," rääkis Teeväli.

"Kui Rein minult minu asutatud kinnisvarafirma L. Rei välja väänas, viis ta politseisse avalduse, nagu oleksin mina ilma tema teadmata mingi krundi müünud," sõnas Teeväli.

"Õnneks oli mul säilinud paber firma otsusega, millel oli Kilgi allkiri. Kilk võttis paberi ja jooksis kriminaalpolitseisse, et keegi on tema allkirja järele teinud! Tükk aega käis uurimine, kuni ekspert selgitas, et on ikka friend Reinu enda allkiri."

Teeväli sõnul kuulati Rein Kilgi telefoni tol ajal juba pealt ja mida ta telefoni kaudu talitas, selle lubab Teeväli oma raamatus avaldada.

Üks ja seesama nipp

"Nüüd vaatan, Kilk ja tema esindaja on tõmmanud Unicrediti pangale ämbri pähe. Ma ütlen, et oma 100 miljonit krooni, mis pank Reinu firmale laenas, näevad nad nagu oma kõrvu. Ja vaadake, Kilgi nipp on jälle sama: ta väitis kohtus, et tema Pere AS ja Transcom Grupi garantiikirjad pole üldse tõelised! Et kurat teab, mis kirjad need on, aga garantiikirjad küll mitte! Mul oli kohe tuttav tunne sellist sulijuttu lugeda."

"Jõgeva kohtunik aga võttis Kilgi kõrval teise juhataja, Meelis Virro letti, ja see tunnistas, et on jah tema allkiri ning garantiikiri täitsa kehtiv," rääkis Teeväli.

"Ja siis tekkis Pärnu prokuratuuri avaldus, et ka Kilgi partner Pärnu sadamas, suur friend Mati Einmann, on midagi võltsinud. Politsei tungis sadama ruumidesse, kuulas inimesi üle, suur kiusamine. Ma vean kihla, et mingit võltsimist tegelikult ei olnud. Kilk lihtsalt, kui raha anda ei taha, tõmbab sellised jaburad riigimaja uurimised partneritele kaela."