Ärihoonete restaureerimis- ja rekonstrueerimistööde maksumuseks kujunes 2,5 miljonit eurot ilma käibemaksuta.

„Tartlaste rõõmuks lisandus vanalinna üks kenasti korrastatud ajalooline hoonekompleks, mis nüüdsest on oluliselt suurema kasutusvõimalusega kui varem – lisaks Abakhani kangakauplusele ja uutele söögikohtadele on omanik rajanud sinna ka mõnikümmend külaliskorterit,“ ütles Nordecon ASi juhatuse liige Erkki Suurorg.

Suuorg rääkis, et ehitajale oli tegemist paraja pähkliga, sest töö muutsid keeruliseks muinsuskaitsealustele hoonetele seatud nõuded, ruumipuudus vanalinnas ning lisaks kahe hoone halb seisund. "Saime edukalt ja tähtaegselt nende väljakutsetega hakkama, sulatades tänapäevase äri- ja elukeskkonna 19. sajandist pärit raamistikku.“

Abakhan Fabricsi hoonetekompleksi kuuluvad kolm hoonet: Rüütli 11 asuv hoone, Rüütli 11 põikhoone ning Gildi 7 asuva hoone. Privaatset sisehoovi ümbritsevates 3-4 korruselistes hoonetes asuvad Abakhan Fabricsi poe-, lao- ja kontoriruumid ning rendipinnad. Neil tegutsevad muuhulgas nii õllekelder kui ka restoran.

Kokku hõlmasid ehitustööd ligikaudu 3000 ruutmeetrist pinda. Ehitustööd algasid mullu oktoobris ja kestsid ligemale aasta aega.