Ehitustööde maksumuseks kujunes kokku 57,4 miljonit krooni. Uues kahekordses müügi-, hooldus- ja teenindussalongis on 4272m² kasulikku pinda, teatas YIT Ehitus.

„Oleme varem ehitanud kümmekond autokeskust, sealhulgas kaks Toyota autokeskust – ühe Tallinna ja teise Riiga, nüüd siis ka ASi Valoor tellimisel Tartusse,“ lausus ASi YIT Ehitus juhatuse esimees Priit Sauk. „Uue autosalongi esimesele korrusel on müügisalong, klienditeenindusalad, autode hooldekeskus, ruumid kere- ja värvitöödeks, 500m² suurune kasutatud autode salong, laopinnad ning kontoriruumid. Teisel korrusel on kontoriruumid, töötajate olmeruumid, rehviladu ja tehnilised ruumid."

„Moodsatel autokeskustel on spetsiifilised nõudmised ehitisele ning seetõttu vajasime ehitamiseks kogenud partnerit – YIT ehitus suutis täita kõik meie vajadused ja palved ka jooksvalt kvaliteetselt ja korralikult,“ lausus AS-i Valoor juhataja Vallo Jürisoo. „ASile Valoor on uus autokeskus hädavajalik ja oodatud: saame juurde rohkelt kasulikku pinda nii autode eksponeerimiseks, hooldustööde teostamiseks kui ka kontoriruumideks. Uues autokeskusesse on ka esmakordselt Tartus Lexuse hooldekeskus, kus on eraldi Lexuse kliendiala.“

Vallo Jürisoo sõnul on müügisaalis võimalik praeguse nelja auto asemel eksponeerida kolmeteist autot ehk kolm korda rohkem. „Me saame pakkuda senisest kiiremat hooldusteenust, sest ka hooldusala on uues salongis suurem. Lisaks on uus esindus parem ka oma asukoha, parkimisvõimaluste ning laienenud teenustevaliku poolest,“ rääkis Vallo Jürisoo.
AS YIT Ehitus kuulub alates 2001. aastast Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuva ettevõtte YIT kontserni, mille kaheksas riigis tegutsevas tütarettevõttes töötab üle 24 000 inimese.