"Mis see minusse puutub? See (Skulptuuristuudio OÜ - toim) on ära ostetud aasta või pool aastat tagasi," sõnas Kangro.

"Tegemist on teise mehe firmaga või on seal osanikke rohkemgi, ei oska kommenteerida. Mina müüsin ta maha ja mul on riigimaksud ja palgad makstud. Nii et ma ei näe enda süüd küll siin. Kui keegi teine tahab seda lasta pankrotti, siis lasku."

Kangro kinnitas, et teda pankrot ei puuduta. "Minul ei ole mitte mingisugust pankrotti ning minu firmadega on kõik korras ja ma ei kavatse inimesi lahti lasta ning võibolla siin aasta või paari jooksul tuleb neid isegi juurde võtta," lausus ta.

"Mul on mitu firmat ning lihtsalt tuleb ka kokku hoida ja ei ole enam endised ajad ning ma pean oma väljaminekud üle vaatama, et edasi minna," põhjendas ta ettevõtte müüki.

"Kehva on minu jaoks see, et ta (ostja - toim) ei muutnud ettevõtte nime ära. Oleks olnud viisakas Skulptuuristuudio nimi ära muuta, aga ju seal siis olid mingisugused põhjused. Ma ei oska seda kommenteerida," sõnas Kangro.

Tuntud skulptor kinnitas, et tema tegeleb edasi oma põhierialaga - nii õpetamise kui ka kunsti tegemisega.

BNS kirjutas, et kolmapäeval hakkab Harju maakohus arutama Julius Inkasso ja Skulptuuristuudio OÜ avaldust stuudio pankroti väljakuulutamiseks.

Skulptuuristuudio sai 2010. aastal kahe miljoni kroonise käibe juures 4,4 miljoni krooni kahjumit, mis oli aruande järgi tingitud põhivara kulumist ja väärtuse langusest viie miljoni krooni võrra.

2009. aasta lõpus taotles Skulptuuristuudio OÜ pankrotti restaureerimisettevõte Hard-Restauraator OÜ, kes esitas kohtus stuudio vastu 2,1 miljoni kroonise nõude. Toona jättis kohus pankrotitaotluse rahuldamata.

Veel eelmise aasta suvel ütles Julianus Inkasso juht Ülar Maapalu, et Kangro ettevõte on pikaaegne võlgnik, kuid ta loodab, et kuna Kangrol majandustegevus ikka toimub, siis ehk pankrotimenetlusse minema ei pea.

Äriregistri järgi on Skulptuuristuudio OÜ omanik Ants Päär. Skulptuuristuudio OÜ omandis ei ole Kangro vanalinna ateljeed, mille Tallinna linn otsustas skulptorile 1,3 miljoni krooni eest müüa. Ateljee restaureerijaks oli Hard Restauraator OÜ.