Rootsi majanduskuritegude uurimise büroo teatas eile oma kodulehel, et Tavidi tütarfirma Tavex vastu on Stockholmis kohtule esitatud süüdistus ulatuslike raamatupidamisreeglite rikkumiste pärast.

Firmal ei ole esitada dokumente kulla ja valuutaostude kohta summas, mis küünib 386 miljoni Rootsi kroonini (41,75 miljoni euroni), seisis lehel. üüdistaja ettepanek on trahvida firmat 3 miljoni Rootsi krooniga ehk 325 000 euroga.

"Tunneme ennast kindlalt ja ei näe põhjust, et peaksime kuidagi oma igapäevast tööd selle uudise tõttu muutma või mingeid kardinaalseid ümberkorraldusi tegema. Loomulikult on kahetsusväärne, et selline ettevõte mainet kahjustav ühepoolne ja eksitav informatsioon on ajakirjanduse veergudele jõudnud," kommenteeris Rääk Ärilehele.

Rääk lisas, et tegemist on rumala olukorraga, kus nad on esitanud andmed kõikide tehingute kohta elektrooniliselt, kuna kasutavad tütarettevõtete vahelises arvestuses juba ammu elektroonilisi arveid. 

"Paraku tundub, et oleme sattunud situatsiooni, kus meilt oodatakse elekroonilise arvepidamise asemel endiselt virnade viisi paberipakke. Tegemist on lihtsalt arusaamatusega, kus põrkuvad kaasaegsed tehnoloogiad ja vanemad standardid," märkis ta.

"Alates meie esimestest tegevusaastatest oleme ostnud raamatupidamisteenust sisse Rootsi ettevõtetelt, kes on meie poolt esitatud andmete põhjal koostanud raamatupidamisaruandeid ja kunagi pole olnud probleemi, et andmed oleksid puudulikud olnud. Lisaks sellele on kõik need aastad meid auditeerinud kohalikud ja lugupeetud audiitorid, kes samuti ei ole leidnud meie tehingute kajastamises puudujääke," selgitas Rääk.

Rääk kinnitas, et kuna nad on veendunud nii oma süütuses kui ka Rootsi õigussüsteemi objektiivsuses, siis ei ole põhjust neil midagi karta ega mingeid erakordseid abinõusid kasutusele võtta.