„Ega siin mingit muud põhjust olla saa kui maksud,“ ütles advokaadibüroo TRINITI advokaat Siim Maripuu.

Miks vennad Villigid ja Oliver Leisalu otsustasid samal ajal oma ettevõtted Lätti registreerida, võib praegu aga vaid oletada. Nimelt Äripäeva küsimusele, millest selline otsus, nad vastata ei soovinud.

Üks võimalus on, et Taxify omanikke meelitas oma ettevõtteid naabrite juurde registreerima asjaolu, et Lätis oli firmade ümberregistreerimise ajal soodsam dividendide maksustamise süsteem.

Lätti registreeriti Markus Villigule kuuluv ettevõte Mordor Management, mis omab 23,66% osalust Taxifys, Martin Villigi ettevõte Zero Technologies, millele kuulub 8.39% osalus Taxifys ning Oliver Leisalu ettevõte Grest Technologies, millele kuulub 11.60% osalus Taxifys.

Mai lõpus küsis Ärileht Markus Villigult, miks on Taxify valinud peakontori Eestisse jätta ja kas see võib tulevikus muutuda. Toona vastas Villig, et nende otsus näitab Eesti tehnoloogiavaldkonna kiiret arengut. "Kümme aastat tagasi polnud Eestis veel inimesi, et ehitada sellisel skaalal ettevõtteid, kuid nüüd on see kogukond siia tekkinud. Tulevikus võimaldab see kindlasti teistel ehitada Eestisse veel suuremaid ettevõtteid, ilma et peaks peakontori välismaale kolima," ütles ta.