Taksot saab tellida mobiiliäpiga nii läti, vene, inglise kui ka teistes keeltes, vahendab Läti Delfi.

Takso tellimine maksab Riias maksimaalselt 0,71 eurot. Edasi maksab teenus maksimaalselt 0,36 eurot kilomeeter, millele lisandub 0,13 sõidu minutitasu.

Ligi 160 kauplusega Läti ühest kõige suuremast kaubanduskeskuse Spice eest Vabadussamba kõrval asuva Laima kellani maksab sõit umbes 4,60 eurot. Radisson Blu Elizabete hotellist Riia lennujaama aga umbes 7,40 eurot. Sõidu eest tasuda saab sularahas või ülekandega.
Jandeks Takso ei tööta otse juhtidega, vaid teeb koostööd taksofirmade ja dispetšerteenustega. Tegevuse käivitamise hetkel on teenusel üle 200 sõiduki kümnest taksofirmast. Keskmiselt ootab kasutaja autot umbes viis minutit.

„Plaanisime juba mõnda aega Balti riikidesse sisenemist. Kuna enim koostööpakkumisi tuli Riiast, siis otsustasimegi siit alustada,“ rääkis Jandeks Takso rahvusvahelise arengu direktor Mušeg Saakjan.
Jandeks Takso asutati 2011. aastal. Tänavu veebruaris sõlmis ettevõte tehingu Uberiga taksotellimise äri ühendamiseks Venemaal ja teistes riikides. Ettevõtte teatel töötavad nad koostöös Uberiga Vebemaal Armeenias, Aserbaidžaanis, Valgevenes, Gruusias ja Kasahstanis, Lätis ja Moldovas.

Veebruari lõpus kirjutas Läti majandusleht Dienas Bizness Taxify kaasautaja Martin Villigi sõnadele tuginedes, et kui Lätis lõpetab palju taksojuhte Taxifyga koostöö ning uusi juhte ei lisandu, siis läheb ettevõte riigist minema, sest nad ei saa kasvada. Intervjuu Villigiga oli tehtud seoses uute plaanitavate veoreeglitega. Lugu saab lugeda siit.