Planeeritud on investeeringud Küberneetika maja korpuste 3 - 6 renoveerimisse ja keskkonna parendamisse, teatas ettevõte.

Küberneetika maja on läbi lähiajaloo olnud koduks teadusasutustele ja innovaatilistele ettevõtetele. Siin on oma tegevust alustanud ettevõtted nagu Skype Technologies ja AS Cybernetica.

Sel ja tuleval aastal rekonstrueeritake Küberneetika maja 3-6 korpused netopinnaga 8000 m², millele lisandub 1000 m² laopinda. Esimesed asukad peaksid uutesse ruumidesse saama sisse kolida juba 2016 aasta alguses.

Küberneetika maja ehitustööde hankele laekus kuus pakkumust, millest tunnistati edukaks Ramm Ehituse OÜ, AS Parmeron ja Mitt & Perlebach OÜ ühispakkumus, kogumaksumusega 3,68 miljonit eurot.

Tallinna Teaduspargi Tehnopol arendusjuhi Eero Pärgmäe sõnul on tegemist väga mahuka ning Tehnopoli ärilinnaku jaoks märgilise arendusega.„

Renoveeritavatesse Küberneetika maja korpustesse tulevad büroopinnad, pooltööstuslikud labori-ja tootmispinnad ning keldrikorrusele ladustamisruumid.

Praegu tegutseb hoones juba enam kui 50 tehnoloogiapõhist ettevõtet, teiste seas Fujitsu Estonia, Karl-Storz, Martem jpt.
Rekonstrueerimise käigus ehitatakse renditavad pinnad välja kliendi soovidest lähtuva ruumiplaneeringuga.

Uuenduskuuri läbivad korpuste fassaadid ja katused ning hoone varustatakse kaasaegse ventilatsiooni, jahutussüsteemi ja kommunikatsioonidega. Renoveerimise järgselt saavad täiseti uue ilme ka Küberneetika maja sisehoovid.

Aastatel 2013-2014 renoveeriti täielikult Küberneetika maja 1 korpus. 2015-2016 aastal renoveeritavate korpuste ja linnaku arengu jaoks vajaliku rahastuse saamiseks viidi läbi laenuhange, mille võitis Danske Bank.

Laenusumma 4,5 miljonit eurot investeeritakse lisaks renoveeritavale hoonele ka linnaku üldilme parendamisse. Projekti raames on plaan välja ehitada linnaku kõnnitee, teha ümberkorraldusi parkla aladel ning sellega kaasnevaid heakorratöid.