Maad varakevadel hinnanud LVM Kinnisvara Kuressaare büroo juhataja, kutseline maakler Heidi Puppart on hindamisakte koostades teinud “näpukaid” kinnistuomanike kahjuks, vahendab Meie Maa.

“Lugesin seda hindamisakti mitu korda ja seal on kirjas, et veekogu pole lähedal ja kauplus asub kilomeetri kaugusel. No pole ju nii. Pood on meilt kohe üle tee, sada meetrit ehk tuleb, ja Nasva jõgi on ka siinsamas,” imestas Lahe 1 kinnistu omanik Alfred Idlas.

Kui ta seepeale hindajale helistas, tunnistas Puppart oma eksimust. Akti aga ringi ei tehtud, kuigi hindamisel tõstavad maa väärtust nii veekogu kui kauplus. Idlase 89-ruutmeetrise maa hinnaks määras Puppart 100 eurot ehk 1,12 eurot ruutmeetri eest. Tema maale Nasva kaupluse vastas ehitatakse bussiootepaviljon.

Heidi Puppart ei soovinud asja kommenteerida, vihjates lepingus märgitud konfidentsiaalsusele. “Mina lähtun lepingust ja see ei luba mul andmeid avalikustada,” vastas ta Meie Maa küsimusele.
Lääne maanteeameti Kuressaare esinduse peaspetsialist Toomas Magus ütles eile, et Nasva aleviku 12 kinnistuomanikuga on tal juba võlaõiguslepingud sõlmitud.