Mehhatroonikumi keskuse ehitas YIT Ehituse ning Tallinna Teaduspargi Tehnopol loodud ühisettevõte. Keskuse projekteeris arhitektibüroo Luhse ja Tuhal, teatas Tallinna Teaduspark Tehnopol.

Seitse miljonit eurot maksnud Mehhatroonikumi keskuse olulisemaks osaks on mehhaanika ja elektroonika ettevõtetele mõeldud kaks miljonit eurot maksev täisautomatiseeritud robottootmissüsteem ehk paindtootmissüsteem FSM.

Robottootmissüsteem suudab programmeeritud tarkvara järgi iseseisvalt toota erinevaid tipptehnoloogilisi detaile ilma inimese poolse sekkumiseta. FMS on soetatud Central Baltic Interreg IVA projekti INNOREG toel ja kaasrahastusel.

„Mehhatroonikumi keskus toob teadusparki Eestis seni puudunud võimalused kaasa rääkida tipptehnoloogilistes tootmisvaldkondades. Nüüd on üliõpilastel, teadlastel ja ettevõtetel tingimused saada uusi teadmisi ja luua uudseid tooteid. Selline keskus on eelduseks teha koostööd maailma nimekamate ettevõtetega näiteks auto- või lennukitööstuse valdkonnas,“ märkis Tehnopoli juhatuse liige Pirko Konsa.

Mehhatroonika Innovatsioonikeskuse juhatuse liikme Jüri Riivese sõnul peaks kõrgtehnoloogiline tootmine olema Eesti tulevik.