"Oskustöölisi, nagu keevitajad, on mingil hetkel [objektile] vaja suurel hulgal, neid võetakse nii Eestist kui väljast," rääkis Veinjärv BNS-ile jaama ehitust kommenteerides.

Ehituskonkursi võitja Alstom rajab uue jaama Eesti elektrijaama kõrval asuvale maatükile, mille valmistab esmalt ette Eesti Energia. Lammutamist vajavad mõned vanad hooned ja eemaldamist võsa. Alstom võib objektil esmaseid töid alustada sügisel, eelnevalt tegeleb firma projekteerimistöödega.

Veinjärve sõnul on lepingus sündmustepõhised verstapostid, mille järgi Eesti Energia Alstomile projekti eest tasuma hakkab. Kahe energiaploki maksumus on kokku 950 miljonit eurot.

Alstom Estonia AS-i juhatuse esimees Karl Jaanimägi ütles BNS-ile, et uue jaama ehitustööde tipuajal võib tööd saada ligikaudu 1200 inimest. Ta lisas, et Alstom võtab allahankena tööle Eesti ettevõtteid "nii palju kui võimalik".

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles reedel Eesti elektrijaamas kõneledes, et sõlmitud leping tagab Eesti energiajulgeoleku 20 aastaks. Ta lisas, et Eesti jätkab taastuvenergia arendamist ja kaalub tuumaenergia võimalusi, kuid leping Alstomiga on sellele aluseks.

Parts avaldas lootust, et sõlmitud leping paneb aluse Eesti ja Prantsusmaa vahelisele tugevale energeetikaalasele koostööle.

Eesti Energia juht Sandor Liive ütles, et sõlmitud leping tähendab tehnoloogilist hüpet ja muuhulgas on tegemist keskkonnasõbraliku tehnoloogiaga. Tema sõnul saavad uued plokid kasutada kütteks põlevkivi kõrval ka biomassi ja põlevkivigaasi. Liive sõnul valmib esimene plokk 2015. aasta lõpuks.

Energeetika kõrval ka transporditehnoloogiatega tegelev Prantsuse kontsern Alstom tegutseb Eestis 1994. aastast.