„Mobiilse interneti kasutamine kasvab plahvatuslikult. Kui aasta alguses kasutas seda teenust kaks protsenti, siis aasta lõpus tõuseb kasutajate hulk juba kümnendikuni,“ ütles Tele2 juhatuse Esimees Toomas Tiivel. Tele2 on 4G testvõrgu juba avanud.

Eestis esimese omalaadse lepingu kohaselt ehitab Eesti Energia tütarfirma Televõrgu AS Tele2 Eestile aastate 2010-2011 jooksul Televõrgule kuuluva fiiberoptilise võrgu baasil välja privaatvõrgu, mis võimaldab lähitulevikus pakkuda tarbijatele praktiliselt piiramatuid kiirusi mobiilse interneti kasutamisel. Ühtlasi on Tele2 raadiovõrk juba täna võimeline toetama andmeedastust nii 3G, 3,5G kui ka 4G formaadis.

Osapooled ei avalda lepingu summasid.

„Oleme tehniliselt valmis 4G kasutusele võtma, vahetamist nõuab üksnes tarkvara,“ ütles Tiivel.
„Televõrgu poolt loodavad 100 optikapunkti võimaldavad Tele2-l avada 4G võrgu üheaegselt kõikjal üle Eesti,“ ütles Televõrgu juhataja Urmas Aiaste.

Teenuse pakkumiseks kasutab Eesti Energia oma alajaamade juhtimiseks loodud sidevõrku, mille võimsus luba teenindada kõiki Eesti sideoperaatoreid ja mille kaudu vahendatakse näiteks suuremat osa Lätis kasutatavat internetiteenust.

Esmalt on Tele2 jõudmas lõpule Eestit katva 3,5G võrgu rajamisega, mis katab septembrikuus 55 protsenti Eesti territooriumist ja 85 protsenti elanikkonnast.