Sel nädalal teatas Telia, et siinset äriüksust hakkab juuli keskpaigast juhtima Robert Pajos, kes kolib perega Eestisse Brasiiliast.
Aprillis asusTele2 Eesti uue tegevdirektorina tööle Kanadast pärit Chris Robbin.

Telia Company juhatuse liige Emil Nilsson rõhutas, et Pajosel on tugev seos Eestiga. „Tal on Eesti juured ning mõnes mõttes võib seda sammu vaadata kui talendi naasmist koju,“ lausus ta.

Teisalt on telekomiäri Nilssoni sõnul oma olemuselt tugevate globaalsete mõjudega valdkond, mille juhtimiselt tuleb kindlasti kasuks rahvusvaheline vaade ja kogemus. „Pajosel on selja taga pikk rahvusvaheline karjäär ja töö erinevatel turgudel – sh Venemaal, USAs ning viimati Lõuna-Ameerikas. Muuhulgas on ta tegelenud asjade interneti (IoT) lahenduste ja uute tehnoloogiatega ning saab kindlasti anda oma panuse siinsete innovaatiliste lahenduste väljatoomisse nii IoT kui näiteks 5G vallas, mille mõlemaga Telia aktiivselt tegeleb,“ põhjendas ta.

Samas jättis Nilsson selgitamata, kas kas välismaistel juhtidel on lihtsam muudatusi ellu viia. Telia Eesti senine juht, rootslane Dan Strömberg suundub Telia Leedu juhiks, kus vahetab välja senise juhi Kestutis Sliuzas.
Veidi enam kui kaks aastat tagasi, mil Strömberg Telia Eestit juhtima asus, vahetas ta suure osa ettevõtte juhtkonnast välja, sest lõi oma meeskonna.