Telia, mis võttis aastaid tagasi üle Eesti Telekomi ja tõrjus väikeaktsionärid selle käigus kõrvale, on nendega juba mitu raksu kohtus käinud. Novembrikuine kohtuotsus mõistis Eesti Telekomi 1563 väikeaktsionärile välja kokku 951 835 eurot, mida viimased nüüdseks ligi viis kuud juba oodanud on.

Telia aga ei kiirustagi kohtuotsust täitma, vaid otsib viise väljamaksetest pääsemiseks. Näiteks on telekomifirma vaidlustanud väikeaktsionäride esindaja advokaadibüroo Sorainen esindusõiguse.

Õigupoolest hoidub Telia igasugusest suhtlusest ja laseb end nii väikeaktsionäride kui ka ajakirjanike ees esindada oma advokaadil, kelleks on Toomas Vaher Ellex Raidla büroost. "Telia Eesti kahjuks ei saa seda kaasust kommenteerida, kuna pole seotud osapool," teatab Telia meediasuhete juht Raigo Neudorf napilt.

Advokaat Vaher tõlgendab kohtuotsust nii: "2016. a novembris jõustus kohtumäärus, millega kohus osaliselt nõustus kunagiste Eesti Telekomi väikeaktsionäridega ja määras, et 2010. aastal üle võetud aktsiate õiglane väärtus pidanuks olema aktsia kohta 64 sendi võrra suurem. Väikeaktsionäride nõuded Telia Company AB-lt summade väljamõistmiseks jäid selles menetluses täielikult rahuldamata. Kohus selgitas, et viidatud kohtumäärus ei ole täitedokumendiks."