Järgneb TeliaSonera pressiteade:

Tänaseks TeliaSonera ülevõtmispakkumise võtnud vastu aktsionäridele kuulub kokku 29,31 protsenti Eesti Telekomi aktsiatest, mis näitab, et TeliaSonera osalus saab olema vähemalt 90,29 protsenti ning mis ületab vähemusaktsionäride väljaostmiseks vajaliku 90 protsendi piiri, teatas TeliaSonera.

TeliaSonera grupile kuulub hetkel 84 119 239 Eesti Telekomi aktsiat, mis moodustab ligikaudu 60,98 protsenti ettevõtte kõigist aktsiatest. Vastavalt Eesti Väärtpaberite Keskregistri andmetele seisule 8. oktoobril kell 14.00 on pakkumine vastu võetud 40 436 608 aktsia osas, mis moodustab 29,31 protsenti ettevõtte kõigist aktsiatest. Seega on pärast ülevõtmispakkumise lõppu TeliaSonera kontrolli all enam kui 90 protsenti Eesti Telekomi aktsiatest.

Eesti Telekomi aktsiatele tehtud pakkumise aktseptimise tähtaeg lõppeb 9. oktoobril 2009. TeliaSonera pakub Eesti Telekomi iga aktsia eest 93 Eesti krooni. Vastavalt Eesti Telekomi aktsionäride erakorralise üldkoosoleku otsusele makstakse täiendavaid dividendide 6,99 Eesti krooni aktsia kohta kõigile aktsionäridele seisuga 15. oktoober 2009, sealhulgas neile, kes on võtnud vastu ülevõtmispakkumise.

Pakkumise vastuvõtmiseks tuleb investoril anda vastavasisuline müügikorraldus investori kontohaldurpanga kaudu ning seda hiljemalt 9. oktoobril 2009.

TeliaSonera finantsnõustajaks selles tehingus on SEB Enskilda. Advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous on TeliaSonera juriidiline nõustaja Eestis ning Sullivan & Cromwell LLP rahvusvaheline juriidiline nõustaja.

Käesolev pressiteade ei kujuta endast kellegi poolset pakkumist ega üleskutset mistahes väärtpaberite müümiseks ega ostmiseks üheski jurisdiktsioonis. Samuti ei tohi selle täieliku ega osalise levitamise faktile tugineda seoses ühegi tehinguga.

Pakkumist ei tehta otseselt ega kaudselt Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Austraalias, Jaapanis ega Itaalias, ega kasutades selleks posti, muid riigisiseseid või riikidevahelisi kommertsvahendeid ega ühegi rahvusliku väärtpaberituru vahendeid.

See hõlmab, kuid mitte ainult faksiedastust, elektronposti, teleksit, telefoni ja internet. Samuti on keelatud pressiteadet ning muid Pakkumisega seonduvaid materjale postitada, edastada või muul viisil levitada Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Austraalias, Jaapanis või Itaalias või nende siseselt.

Iga Pakkumisele antav aktsept, mis tuleneb otseselt eeltoodud piirangute rikkumisest, on tühine. Teatega ei paluta väärtpabereid ega tasu ning juhul, kui viimased laekuvad Ameerika Ühendriikide, Kanada, Austraalia või Jaapani residendilt, ei võeta neid vastu. Käesoleva pressiteatega ei kutsuta väljendama huvi Pakkumise osas.

Käesoleva teate avaldamisele või levitamisele võivad teatud jurisdiktsioonides kehtida seaduslikud piirangud ning seetõttu peavad isikud sellistes jurisdiktsioonides, millesse käesolev teade edastatakse, avaldatakse või levitatakse, end vastavatest piirangutest informeerima ning neid järgima.