Eesti valitsus ja TeliaSonera jõudsid kokkuleppele, et valitsus aktsepteerib Eesti Telekomi aktsiate müügipakkumise; pooled leppisid kokku, et tänavu makstakse Eesti Telekomist välja täiendavad dividendid ning kinnitatakse ettevõtte dividendipoliitika järgmiseks kolmeks aastaks, teatas TeliaSonera.

“Tervitame valitsuse otsust pakkumine vastu võtta ning oleme rahul saavutatud kokkuleppega. Valitsus tegutses pakkumise hindamisel väga professionaalselt. Täiendavate dividendide maksmine 2008. aasta lõpuks jaotamata kasumi arvelt ning dividendipoliitika määratlemine rõhutab ühelt poolt käimasoleva pakkumise atraktiivsust ning teisalt loob selguse Eesti Telekomi edasistes dividendimaksetes,” ütles TeliaSonera täidesaatev asepresident ning finantsdirektor Per-Arne Blomquist.

Omanikud saavad aktsia kohta ligi 7 krooni dividende

Eesti Telekom teatas täna Tallinna börsile, et kutsub 1. oktoobril 2009 Tallinnas kokku erakorralise aktsionäride üldkoosoleku, kus teeb ettepaneku maksta ettevõtte jaotamata kasumi arvelt aktsionäridele täiendavateks dividendideks 964 miljonit Eesti krooni ehk 6,99 Eesti krooni Eesti Telekomi aktsia kohta ning kiita heaks dividendipoliitika kasumi jaotamiseks majandusaastate 2009 kuni 2011 eest. Formaalsed otsused tehakse erakorralisel üldkoosolekul. Lisadividendi makstakse kõigile aktsionäridele, kaasa arvatud neile, kes on aktsiad müünud 9. septembril 2009 alanud ülevõtmispakkumise raames.

Eesti Telekomi aktsionäridele tehtud pakkumise müügiperiood algas 9. septembril ning kestab 9. oktoobrini 2009. TeliaSonera pakub Eesti Telekomi iga aktsia eest 93 Eesti krooni.

TeliaSonera omanduses oli 21. septembri seisuga 84 119 239 Eesti Telekomi aktsiat ehk 60,98 protsenti ettevõttest. Pakkumine ei ole tingimuslik ning kõik pakkumise tingimustele vastavad müügikorraldused rahuldatakse. Pakkumise kogumaht on 5,117 miljardit Eesti krooni. Pakkumise vastuvõtmiseks ning aktsiate müümise soovist tuleb investoritel teada anda läbi oma väärtpaberikonto halduri, kas Eesti kommertspanga või väärtpaberimaakleri ning seda hiljemalt 9. oktoobril 2009.

TeliaSonera finantsnõustajaks selles tehingus on SEB Enskilda. Advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous on TeliaSonera juriidiline nõustaja Eestis ning Sullivan & Cromwell LLP rahvusvaheline juriidiline nõustaja.