90ndatel ja 2000ndatel ei külvanud lapsevanematesse, jutlustajatesse ning poliitikutesse keegi rohkem hirmu kui Eminem. Teda peeti saatana poolt saadetud tegelaseks, kelle missioon on rikkuda ära Ameerika noorsugu. Isegi president Georg W. Bush võttis sõna tema vägivaldsete laulusõnade ja lavashowde osas. Kui aga lähemalt vaadata, siis on tegemist vägagi eeskujuliku inimesega. Kriitikud punastage.

Ettevõtja

Teeme siin lühidalt. Eminemil on täna varandust 170 miljoni dollari jagu. Tal omab üliedukat riidebrändi ning plaadifirmat. Keskmiselt teenib ta 20-25 miljonit dollarit aastas.

Salajane heategija

2012. aastal sai Mitciganis asuv noortele suunatud heategevusfond Wolverine Human Services anonüümse annetuse - 200 000 dollarit. Aasta varem olid nad saanud 100 000-dollarilise annetuse. Keegi hakkas uurima, et kes küll on nende summade taga. Selgus, et see oli Eminem. Ta oli sunnitud tunnistama, et see oli tõesti tema ning tegi nüüd ka avaliku annetuse. Ta kutsus fänne üles fondile raha andma ja lubas ise selle summa üle maksta. Fännide poolt koguti kokku 72 000 dollarit, Eminem lisas sellele 144 000 dollarit. Need annetused on tänaseks aidanud tuhandeid lapsi.

Tal on ka enda heategevusfond Marshall Mathers Foundation, mis aitab lapsi, kelle lapsepõlv on keeruline.

Kodukoha patrioot

Detroit on teadagi üks virelev USA linn. Reeglina soovivad kuulsused sealt esimesel võimalusel ära kolida - ikka Los Angelesse. Eminem elab aga siiani Detroidis. Tema patriotism ei lõppe aga seal.

2011. aastal pöördus Eminemi poole autotootja Chrysleri kõrge juht. Tal oli ambitsioonikas plaan - osta ära litsents laulule „Lose Yourself". Miks ambitsioonikas? Aga sellepärast, et laulu olid endale varem soovinud sajad teised ettevõtted, kuid räppar ei soovinud nendega rääkida. Laul oli liiga isiklik, et seda müüa. Isegi Steve Jobs tuli oma miljonitega lehvitama, et laulu Apple toodete reklaamiks ära osta, kuid temagi jäi pika ninaga.

Chrysler saavutas aga ootamatu edu. Lisaks sellele, et Eminemile ja loo kaasautor Joel Martinile meeldis auto ise, meeldis neile ka see, et autotehas asus Detroidi äärelinnas.Chrysler 200 ehitati käsitsi Sterling Heightsis. Laulu õigused müüdi „letihinnast" 20% soodsamalt maha ning Eminem oli nõus tasuta osalema ka Chrysleri reklaamis. Ahjaa, tegemist oli Super Bowli reklaamiga.

2013. aastal pöörduti Eminemi poole, et kas too soovib osaleda filmis Elysium. Mees ütles, et teeb seda vaid juhul, kui filmi võtted toimuvad Detroidis ja kasutataks kohalikke töölisi. Ta sai eitava vastuse ning Eminem loobus filmist.

Hea isa

Eminemi tütar Hailie lõpetas eelmisel aastal keskkooli summa cum laude ning käib täna Michigani Ülikoolis. Eminem on tütrega alati hästi läbi saanud ning käinud korraliku isana väga paljudel kooli üritustel. Ta püüdis alati hoida madalat profiili, et mitte tähelepanu endale tõmmata.

Inimlik ja soe

Lõpetuseks üks südamlik lugu. Mõned kuud tagasi avastati 17-aastasel Gage Garmol haruldane ja kiire kulgemisega luuvähk. Garmo oli suur Eminemi fänn ning ta elas oma iidoliga ühes linnas. Ometi ei olnud ta teda kunagi näinud.

Hiljuti läks noormehe tervis palju hullemaks ning arstid ütlesid, et tal on jäänud elada alla kuu aja. Perekond ja sõbrad soovisid Gagele pakkuda veel ühe viimase ime, mida ta kogeda võiks. Ühe organisatsiooni abil, mis aitab täita surevate inimeste viimaseid soove, leiti kontakt Eminemi esidajatega.

Mõned päevad hiljem, pühapäeva õhtul ning ilma igasuguse tseremooniata ja meediakärata, helistas Marshall Mathers ehk Eminem uksekella.

Gage ja tema iidol istusid perekonna elutoas enam kui tund aega. Nad rääkisid hip-hopist ja jalgpallist. Kogu aja säras Gage õnnest. Oli kaua möödunud ajast, mil perekond oli teda nõnda naermas näinud. Enne lahkumist tehti koos pilti ja Eminem andis mõned autogrammid. Ei mingeid kaameraid, ei mingit avalikku tähelepanu.

Paraku on loo lõpp kurb. Vähem kui 24 tundi pärast iidoliga kohtumist Gage suri. Perekonnale jääb lohutuseks teadmine, et oma viimased tunnid veetis noormees õnnelikult, olles äsja kohtunud ammuse iidoliga.

Selline siis on tõeline Slim Shady.