Linnavalitsuses kolmapäeval kinnitatud eelnõu kohaselt tuleb anda 50-aastane hoonestusõigus Endel Sifi juhitavale Eesti Tenniseliidule 16-väljakulise tennisehalli rajamiseks ja Anna Levandi juhitavale mittetulundusühingule jäähalli rajamiseks.

Tennisehalli initsiatiivgrupi juht on ehitusfirma Skanska EMV juht Jaanus Otsa, jäähalli ehitajaks pretendeerib Koger & Partnerid, ütles BNS-ile Tallinna abilinnapea Heiki Kivimaa.

Tennisehallile antava maa maksustamishind on 261.225 krooni aastas. Tulevase jäähalli aluse maa maksustamishind on Kivimaa teatel 219.987 krooni aastas.

Tallinn lubab oma raha eest välja ehitada infrastruktuuri, milleks kulub Kivimaa hinnangul 15 miljonit krooni.

Tallinnasse Saku Suurhalli kõrvale Haaberstis tuleb linna eestvõttel 16 platsiga tennisekompleks, kaheväljaline jäähall ja veel üks hüpermarket. Samasse piirkonda kerkib linnavalitsuses septembri keskel kinnitatud detailpalneeringu kohaselt ka büroona või hotellina kasutatav kõrghoone.

Praegusele Haabersti ringile tuleb planeeringu kohaselt mitmetasandiline ristmik, et hõlbustada liikluskorraldust.

Tennisehallide taha kavandab linn kuut eksklusiivset eramukrunti, mis on mõeldud kinkimiseks Eesti olümpiavõitajatele või maailmameistritele.

Planeeritav ala on kokku 15,8 hektari suurune.