Tere suuremad võlausaldajad, nende seas DNB ja Nordea Eesti filiaal on vaidlustanud Harju maakohtu 12. mai määruse, millega määrati AS Tere saneerimiskava hindama eksperdid Toomas Saarma ja Urmas Võimre​. Kohus jättis määruskaebused rahuldamata.

Samas esineb kohtuniku hinnangul saneerimiskava kohta esitatud 22. juunil esitatud ekspertarvamuses puudusi ja ebaselgusi, mille lahendamine võtab aega, kuna tuleks ekspertidelt nõuda puuduste kõrvaldamist ning oma seisukohtade täpsustamist, teatas kohtute avalike suhete teenistus.

Sestap pidas kohus otstarbekaks saata määruskaebused Tallinna ringkonnakohtule ning jätkata ekspertarvamuse arutelu pärast ringkonnakohtu lahendit.


Oliver Kruudale kuuluv piimatootja AS Tere esitas tänavu Harju maakohtule avalduse ettevõtte saneerimise läbiviimiseks, ja selle avalduse alusel algatas kohus 18. veebruaril saneerimismenetluse. Tere esitatud saneerimiskava ei saanud aprillis toimunud hääletusel võlausaldajatelt vajalikku toetust ning jäi vastu võtmata.

AS Tere kasutas seadusest tulenevat õigust ning esitas võlausaldajate poolt vastu võtmata saneerimiskava kohtule kinnitamiseks. Seetõttu otsustas Harju maakohtu kohtunik Hannes Olev oma 12. mai määrusega määrata saneerimiskava hindamiseks eksperdid.