Tänavu 30. mail toimus Oliver Kruuda asutatud ettevõtte Valmetek Invest seadmete sundmüük enampakkumisel. Valmeteki võlgnevus maksuametile ulatub peaaegu 1,2 miljoni euroni. Enampakkumisest võttis osa ka Tere juhataja Ülo Kivine, vahendab Äripäev.

Enampakkumise eesmärk oli selle võitja Rainer Nisu sõnul raha tagastamine maksu- ja tolliametile.

Nisu ostis juustutootmisseadmed 32 000 euroga. Seadmete alghind oli 6400 eurot. Nisu peamine vastane oli Tere AS, mis andis alla pärast seda, kui ettevõtte 31 000eurone pakkumine oli üle löödud.

Nisu konsultandi Jevgeni Drazdauskase sõnul teatas Tere ASi esindaja Ülo Kivine viis minutit enne enampakkumise algust, et müüdavale varale on seatud pandiõigus ning Tere annab seadmed üle ainult pärast seda, kui Valmetek Invest kustutab 100 223,64 euro suuruse võlgnevuse. Tere väidab, et Valmetek Investi võlg tuleneb hoiulepingust, mille järgi kohustub Tere hoidma seadmeid oma Paide tehases, aga Valmetek Invest kohustub maksma selle eest 91 112,45 eurot. Nisu aga väidab, et seadmed on võetud osadeks ja pandud erinevatesse boksidesse, mis andis võimaluse küsida hoidmise eest nii suurt summat. "Seadmeid ju ei kasutata. Need oleks võinud panna 1000eurose kuumaksuga renditud angaari," märkis tema.