Kuigi Tuneesias, Egiptuses, Istanbulis ja ka Pariisis toimunud terroriaktid on pannud osa inimesi oma suvepuhkuse plaanide otsustamist hilisemaks jätma, on üha rohkem turiste soovimas pakette, kus on koos nii lennud, lennujaama transfeerid kui ka majutus, ütles ettevõtte juhatuse esimees Peter Fankhauser.

„Inimesed ostavad üha enam kogupakette,“ ütles ta. „See on kõikuva olustiku tulemus.“

Paketireiside võidukäik võib olla halb uudis iseseisvatele reisikorraldajatele, kelle edu taga on odavlennufirmade laienemine ja internetipõhised reisibürood. Reisikorraldajad nagu 175-aasta vanune Thomas Cook on võimekamad korraldama kriisiolukorras klientide evakueerimist, kuna neil on koha peal esindajad.

Ka saksa reisikorraldaja TUI on kogenud sarnast kliendikäitumise muutust paketireiside kasuks, nagu pärast 2010. aasta Islandi vulkaanipurset, kui lennufirmad tühistasid üle 100 000 lennu, kartes tuhast tingitud lennuki mootoririkkeid. Põhja-Euroopa õhuruumi sulgemine jättis tuhanded turistid Vahemere kuurortidesse ja teisele poole Atlandi ookeani lõksu.

Thomas Cooki suvebroneeringud on seni mullusest 5% väiksemad. Seni on välja müüdud 29% pakkumisest. Istanbuli veresauna järel on Fankhauser vähendanud Türgi reise 29%, samas pakutakse rohkem Vahemere maid, eelkõige Hispaaniat. Ka TUI kinnitas, et Türgi reiside nõudlus on vähenenud.