Koalitsioonijõud pommitavad ISISe vägesid ja nad on kaotamas oma valdusi. Kuna nende kontrollitav terrotoorium muutub järjest pisemaks, siis on ISISe juhid poole võrra vähendanud ka sõdurite palkasid. Toidu ja kütuse kulu jälgitakse väga täpselt.

Et raha teenida on võitlejad kasutusele võtnud meeleheitlikke samme. Neid on süüdistatud antiikesemete eBays müümises. Nüüd aga on verejanuline terrorirühmitus langenud eriti madalale. Nad müüvad oksjonite teel seksorje ning püüavad selleks kasutada Facebooki.

Võitleja nimega Abu Assad Almani pani oma Facebooki kontole üles naiste pilte, mille juures olid hinnad. Ühel fotol oli napilt 18-aastane neiu ning all oli kiri „Kõigile vendadele, kes mõtlevad orja ostmise peale. Selle hind on 8000 dollarit."

Teisel fotol oli kahvatu noor naine, kel silmis pisarad. Pildiallkiri ütles: „Veel üks sabiyah (ori), samuti ligi 8000 dollarit. Jah või ei?"

Eriti jube on see, et piltide all on kommentaarid, kus naiste hinna kohta küsitakse, kas ikka 8000 on hea hind?

Üks kommentaator küsis näiteks nutva naise pildi all: „Mis teeb temast selle summa väärilise naise? Kas tal on mõni eriline oskus?"

Almani, kelle konto on tänaseks Facebooki poolt kustutatud, vastas: „Ei. Pakkumine ja nõudlus panevad hinna paika."

Kesk-Ida Meediauuringute Instituut, mis tegutseb Washingtonis, märkas neid kuulutusi enne, kui need jõuti Facebooki poolt eemaldada.

Nende direktor Steven Stalinsky ültes Washington Postile, et Almani on Saksamaa kodakondsusega Islamiriigi võitleja, kes baseerub Süürias.

„Me oleme näinud väga palju brutaalset, aga sisu, mida ISIS kahe aasta jooksul on levitanud, ületab selle oma ülima kurjusega," kommenteeris ta. „Orjataride müük sotsiaalmeedias on vaid üks näide sellest," lisas ta.