Bank Vontobeli analüütiku Jean-Philippe Bertschy prognoosi kohaselt kasvab Nestle tänavune müük Venemaal rublades umbes 15%. Ettevõttel on seda kasvu tarvis, kuna teistel suurtel arenevatel turgudel nagu Indias ja Hiinas on kasv aeglustunud.

Traditsiooniliselt on Venemaa teejoomise kultuuriga maa, kuid rahvusvahelise kohviorganisatsiooni andmetel on Venemaa praeguseks kasvanud maailma suuruselt kaheksandaks kohvituruks. See on maailma üks suurimaid lahustuva kohvi tuge. Nüüd on ühe kohvitassi pakendites (kapslites) kohv Venemaa turu üks kiiremini kasvav segment. Viimase kuue aastaga on see segment kasvanud keskmiselt enam kui 20% aastas. Nestlel on Venemaal 8 Nespresso butiiki, nendest 5 Moskvas.

„Venemaa turg areneb,“ ütles Nestle Euroopa juht Luis Cantarell. „Venemaalased armastavad kohvi ja espressot. Nescafe jaoks on Venemaa üks maailma suurimaid turge. Sellel maal on tohutu potentsiaal.“

Pärast raudsee eesriide kadumist pöördus Nestle Venemaale tagasi, kus ettevõte müüs enne 1917. aasta revolutsiooni piimapulbrit Peterburi kaupmehe vahendusel. Nestle avas Moskvas esimese kontori vaid mõni aasta enne 1998. aasta finantskriisi. Šveitsi ettevõte on jätkanud investeeringuid vaatamata kukkuvale rublale.