Eesti Toiduainetööstuse Liidu tegevdirektor Helve Remmeli sõnul peab toiduainetööstuse liit toidutööstuse päeva tänavu esmakordselt, kuigi sisuliselt on tegemist vana traditsiooniga uues vormis, sest ka Nõukogude Liidu ajal oli umbes taoline päev olemas.

Eesti Toiduainetööstuse Liit tahab seda päeva teisiti tähistada kui tollal kombeks: päeva esimeses pooles antakse ettevõtetele konverentsil teadmisi ja päeva lõpetab pidulik konkursi võitjate väljakuulutamine, rääkis Remmel ETAle. "Toidutööstuse päeval keskendume kogu sektori arengutele ning tunnustame parimaid tegijaid," lisas ta.

Konverentsi avab põllumajandusminister Ivari Padar. Ettekannetega esinevad Euroopa Liidu Toidu- ja Jookide Konföderatsiooni (CIAA) esindajad, ülevaate Eesti ja Euroopa Liidu läbirääkimistest annab välisministeeriumi asekantsler Alar Streimann. Euroopa Liiduga ühinemise majanduslikku mõju analüüsib Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi direktor Erik Terk. Samuti tutvustatakse kvaliteeti toiduketis Soome näitel, räägitakse toitumistrendidest ja uutest toodetest toidutööstuses jm.

Toidutööstuse päeva lõpetab konkursi "Eesti parim toiduaine 2001" pidulik lõpetamine ja autasustamine.

Eesti Toiduainetööstuse Liit on 1993. aastal asutatud toiduainetööstuse ettevõtete ja erialaliitude katusorganisatsioon. Toiduliidu liikmeteks ning koostööpartneriteks on 29 erialaliitu ja üksikettevõtet.