"Eesti Parima Toiduaine konkurss on aastate jooksul pälvinud nii tarbijate kui tootjate poolehoiu. Samas, iga traditsioon vajab värskendust," ütles toiduainetööstuse liidu juht Sirje Potisepp liidu teates.

"Alanud aastal oleme lisanud uue võistluskategooria: valime "Eesti Parima Magustoidu" kondiitritoodete ja piimatoodete kõrval. Samuti anname sõnaõiguse Eesti Peakokkade Ühendusele, kelle poolt nimetatud žürii valib "Kokkade lemmiku" – valiku üheks lisakriteeriumiks on toote sobivus professionaalseks toiduvalmistamiseks."

"Parima magustoidu valimine muudab võistlemise selgepiirilisemaks ja annab tarbijatele selgema pildi, sest on ju olemas soolased ja magusad piima- ja kondiitritooted. Jäätiste, pudingite ja kohupiimade paigutamine ühte või teise kategooriasse muutub arusaadavamaks. Teisalt kokad kujundavad meie maitse-eelistusi samavõrra oluliselt, kui tööstused ning nende arvamus on ühtviisi oluline meile kõigile," lisas Potisepp.

Käesoleval aastal jätkub eraldi kategoorias viiendat aastat järjest "Parim Toode Eesti Väike-Ettevõttelt", millel toiduliit näeb panust piirkondliku ettevõtluse innustamisele ning väiksemate tootjate tunnustamisele.

Konkursil selgitatakse välja ning autasustatakse vastava märgiga "Eesti Parim Toiduaine 2012", "Eesti Parim Toit Tervisele 2012", "Eesti Parim Mittealkohoolne Jook 2012" ja "Eesti Parim Alkohoolne Jook 2012".

Eraldi toimub regionaalne tootekonkurss "Parim Toiduaine Piirkonna Väikeettevõttelt 2012" Lääne-Eestis, Lõuna-Eestis ja Ida-Eestis.