Liharoog võitis aasta toote tiitli

KRISTIINA TAMBERG

Eesti selle aasta parima toiduaine nimetuse võitis eile Adavere Lihatööstuse eksklusiivne laagerdatud lihast valmistatud Rüütliroog.

Adavere Lihatööstuse direktori Harri Nukke sõnul on Rüütliroa trumbiks uudsus. "Kõik on harjunud liha vorsti kujul sööma," ütles ta ja lisas, et Rüütliroog on Eestimaal päris uus toode. "Kuuskümmend või seitsekümmend aastat pole laagerdatud lihatoodet tehtud. Minu teada tehti seda aga esimese Eesti Vabariigi ajal," selgitas Nukke.

Nukke hinnangul nõudlust uue toote järele jätkub. Tema sõnul on Rüütliroa valmimisprotsess väga eripärane: liha laagerdamiseks kulub 18 päeva, kuid parim on liha kuuekümnendal päeval.

Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Janek Oblikas kinnitas, et tema ei ole konkurendi uut toodet maitsnud, sest pole seda kauplusest leidnud. "Kui oleks valitud Eesti ostetumat toiduainet, saanuks tiitli Rakvere viiner," ütles Oblikas. Tema sõnul ei ole Rakvere Lihakombinaadil kavas Rüütliroaga täpselt samasugust toodet turule tuua, sest nõudlus sellise eksklusiivse ja kalli toote järele on väike. "Sellise toote tegemine nõuab palju higi ja vaeva," sõnas Oblikas.

Mitmed Tallinna Toidumessi külastajad ütlesid eile, et ei ole Rüütlirooga maitsnud ega sellisest tootest kuulnud.

Maksimarketis Rüütlirooga eile müügil ei olnud ning müüjal puudus ka informatsioon selle kohta.

Stockmanni toiduosakonnast öeldi, et Rüütliroog tuleb müügile lähiajal. Eksklusiivset liharooga hakatakse müüja sõnul pakkuma mõnesajagrammistes pakendites, sest toote kilohind on 180 krooni.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu korraldatud konkursil parima toiduine tiitlile jäi Rüütliroa järel teiseks AS-i Balbiino jäätisetortide seeria ning kolmandaks AS-i Sangaste Linnas Heleni neljaviljahelbed.