Tänavune Toidumess toimub Eesti Näituste messikeskuses 15.-17. oktoobrini. Messi peakorraldaja, AS Profexpo hinnangul osaleb messil vähemalt 200 eksponenti.

AS Profexpo tegevdirektori Tiit Sarve sõnul on ka tänavune mess mõeldud vaid spetsialistidele. Baltimaade suurimal erialamessil osaleb enamik Eesti juhtivaid toiduainetetootjaid ja hulgimüüjaid, samuti Läti, Soome ja Lääne-Euroopa firmasid. Ekspositsioonipinna on siinse saatkonna kaudu reserveerinud USA põllumajandusministeerium. Senisest suuremat tähelepanu kavatsevad korraldajad pöörata erinevatele seminaridele, presentatsioonidele ja muudele üritustele. Sel aastal koondatakse need eelkõige Valgesse paviljoni, kuhu ekspositsioonipinda ei müüda.

Messiga on seotud ka mitmed konkursid. Hotell Olümpia, AS Profexpo ning ametiliidud korraldavad vahetult enne Toidumessi algust baarmenide, kelnerite ja kokkade konkursi. Eriti soovitakse esile tõsta kokkade konkurssi, sest nende töötingimused ja neile esitatavad nõudmised on võrreldes varasemate aegadega tundmatuseni muutunud.

Eesti Toiduainetetööstuse Liidu korraldusel valitakse kolmandat aastat järjest Eesti parim toiduaine.

AADI REMMIK