Teede- ja sideministeeriumi pressiesindaja teatas ETAle, et ettepaneku kohaselt lisanduks sel aastal üks rongipaar Tallinna-Tartu liinile pikenemisega Oravani ning seni vaid reedel ja pühapäeval Valgani sõitnud rong hakkaks liikuma kõigil nädalapäevadel.

Alates järgmise aasta 1. jaanuarist hakkaks teede- ja sideministeeriumi ettepaneku kohaselt Eesti Raudtee infrastruktuuril opereerima üks rongipaar Tallinna-Narva suunal, kaks rongipaari Tallinna-Tartu suunal, kaks rongipaari Tartu-Elva ning üks rongipaar eraldi Tartu-Valga suunal.

Tallinna-Tartu suunal opereerivatest rongipaaridest pikeneb üks Valgani ja teine Oravani.

“Kui aasta alguses tuli meil tõdeda, et Riigikogu poolt eraldatud raha eest reisirongiliiklust jätkata pole võimalik, siis praegu on meil võimalus öelda, millises mahus ja milliste summade eest saab reisirongiliiklust suurendada. Lõpliku otsuse, kas ministeeriumi poolt välja pakutud liinidel ka tegelikult rongid liikuma hakkavad langetab aga taas Riigikogu,” märkis Jürgenson.

Ettepaneku realiseerimiseks vajab Edelaraudtee sel aastal 18,3 miljonit krooni lisadotatsiooni, mis vastavalt mõlema poole kokkuleppele makstakse järgmise aasta riigieelarvest. Aastani 2009 peaks dotatsioon suurenema 420 miljoni krooni võrra.

Pikaajalist dotatsiooni saab muuta üksnes Riigikogu otsusega.