Selverite-keti juhi Urmo Vallneri sõnul avatakse kuues Selver Paldiski maantee alguses kohe psühhoneuroloogiahaigla ehk rahvakeeli hullumaja juures juba järgmisel kevadel. "Poele me nime pole veel mõtlema hakanud, aga see krunt on meil juba pikka aega. Kui me vaatame tervet linna, siis täielikult on katmata Kopli poole liikuvate inimeste mass ja Lasnamäel on ilmselt nii palju elanikke, et seal võiks Selvereid olla kohe rohkem," rääkis Vallner.

Vallneri sõnul on Eesti inimeste ostuvõime järk-järgult kasvanud ja see võib ületada ka Euroopa Liidu taseme. "Euroopa Liidus on inimese kohta müügipinda kaks ruutmeetrit, Tallinnas on seda 0,76 ruutmeetrit ja Eestis keskmiselt 0,55 ruutmeetrit. Ja ma arvan, et me võime kindlasti olla Euroopa Liidust paremad," uskus Vallner.

Suurpoodidele lisab ostjaskonda turgude hääbumine, samuti aina rohkem piiratav musta äri ajamise võimalus.

Tondi Selveri kasutajate sihtgrupp on ümberkaudsed elanikud Tondil ja Järvel, samuti piki Tammsaare teed Mustamäe või Õismäe poole sõitvad inimesed. Selveri turundusjuhi Riina Ruusi peaks ka ärapööramine 70-kilomeetrise piirkiirusega teelt poe ette olema mugav.

"Liiklusskeem on lahendatud ja parkimiskohti on meil üle 200," rääkis Ruus.

1500-ruutmeetrise müügipinnaga Tondi Selverist võib alates 17. mai keskpäevast osta toidu- ja esmatarbekaupa, töötavad võtmetöökoda, apteek, lillepood ja jäätisekohvik. Samas majas on ka kodu- ja aiatarvete kauplus.

Avamispäeval alates kella 12 ootavad kõiki kliente üllatused - Tibu jagab lastele õhupalle, klounid Piip ja Tuut viskavad nalja, süüa teevad kokad Maire Suitsu ja Lia Virkus. Õhtupoolikul mängib poes ansambel, rääkis turundusjuht.

Tallinna selverid

1996 Punane Selver

1998 Kadaka Selver

2000 Pirita Selver

2000 Järve Selver

2001 Tondi Selver

Piret Peensoo