Järgneb Gild Bankers pressiteade:
Tõnis Haavel toob taandumise peamiseks põhjuseks, et fondide üksuse tööd ei tohi segada tema isiku aadressil esilekerkinud spekulatsioonid seoses investeeringutega, mida ta on kunagi teinud või kavatsenud teha. Kinnisvarafondi EEREIFi üks fondijuhtidest, Urmas Laur, lahkub kinnisvarafondi juhi kohalt, et toetada rohkem GILD Arbitrage`i riskikapitalifondi kinnisvarasektori investeeringute juhtimisel.


GILD Bankersi juhtivpartner Rain Tamm leiab, et mõlema võtmeisiku rollide muutmine on vajalik, et igaüks saaks keskenduda hetkel kõige prioriteetsematele teemadele: „GILDi alternatiivsete fondide üksusel on täna mitmeid väljakutseid, kõige olulisem on GILD Arbitrage`i struktuuri muutmine ja varade väärtuse taastamine, mis nõuab ka üksuse juhi täit pühendumist ning tähelepanu. Samuti tuleb fondivalitseja juhil tegeleda senisest rohkem meie tegemiste selgitamisega klientidele, koostööpartneritele ning järelvalveasutusele. Tõnise puhul on arusaadav, et seda on keeruline teha, kui tuleb tegeleda GILDi fondidega mitte vähimalgi määral seotud spekulatsioonidega, mida kohalikus meedias on eksitavalt esile toodud. Tänastes oludes piisab, kui EEREIFil on üks fondijuht, Urmas Lauri laialdast kogemust on täna rohkem vaja Arbitrage`i varade juhtimisel”.


Tõnis Haavel selgitas lisaks: „Kõlab paradoksaalselt, aga oli vaja eemale astuda, et saada vabamad käed investorite kaitsmiseks. Pikema aja jooksul esinenud rünnakud minu pihta hakkasid segama kolleegide igapäevast, väga keerulist ja sageli delikaatset tööd investeeringute hoidmisel.”
GILDi alternatiivsete fondide üksuse juhi kohusetäitjana jätkab Rain Tamm ning Jaanus Juss astub EEREIFi fondivalitseja nõukogu liikmeks. EEREIFi fondijuhina jätkab juba juulis Urmas Lauri kõrval tööd alustanud Gren Noormets.


GILDi alternatiivsete fondide üksus keskendub alternatiivsete investeeringute juhtimisele. Üksuses on kolm erinevat tüüpi investeeringutele spetsialiseerunud meeskonda - varadepõhiste investeeringute ja laenude, private equity-investeeringute ja kinnisvarainvesteeringute meeskonnad. Üksus juhib hedge-fondi GILD Arbitrage ning kinnisvarafondi EEREIF. Hiljuti lõppes edukalt GILD Arbitrage`i võlausaldajatele suunatud võlakirjaemissioon, millega viidi lõpule fondi laenukohustuste restruktureerimine. Emissiooni tulemusena konverteeriti 99% nõuetest GILD Arbitrage vastu 3 aasta pikkusteks võlakirjadeks. Fond jätkab tööd investeeringutega ning valmistub fondi osakuomanike üldkoosolekuks, mis toimub 22. oktoobril 2009.