2013. aastal kasvab meie majandus alla 2%. Sellise kiirusega ei saa praegune põlvkond kunagi euroopalikku heaolu nautida. Aga meil oli ju suurem potentsiaal kui lätlastel. Kas oleme selle maha mänginud?

Kasvule saab aidata kaasa üks asi: oma kaupade ja teenuste edukas müük. Selleks tuleb kulutada vähem ja müüa kallimalt, see tähendab olla efektiivne. Põhiliste turgudel konkureerivate majandustega võrreldes on meil tohutu eelis: madal tööjõu hind.  Olgu, lätlastel on ka! Aga meil on edumaa e-valitsemises, meil oli edumaa transiidis. Meil oli parem juurdepääs oma eurooplastele - soomlastele. Aga ikka ei suuda me saavutada, et majandus kasvaks teistest oluliselt kiiremini. Aga peaksime. 

Reiljanlikult küsides: kas kuskil on kallutatud jõud? Aga ehk ongi, eriti arvestades, millise kirega me soovime just 2013. aastal ettevõtjatele makse ja muud koormisi lisada. Parema elu tagavad meile ainult ettevõtjad. Kas olete kuulnud hüüdeid „Ettevõtjad peavad..."? Ettevõtja eesmärk on etteantud majandus- ja õigusruumis võimalike vahenditega kasumit teenida ja punkt. Valitsuse ja riigikogu liikmete ülesanne on astuda  konkreetseid samme, mis muudavad ettevõtjate tegevuse efektiivsemaks.

Loe edasi, millised on Tõnis Paltsi arvates Eesti majanduse kitsaskohad ning mida peaks majanduskasvu kiirendamiseks tegema.