Ametiühingute kolmest ettepanekust Eesti majanduse ergutamiseks on kaks Tamsare sõnul täiesti mõistlikud ja nende suunas töötavad ka tööandjad.

Tööandjad on väga ka nõus sellega, et töötajate koolitamisele ja arendamisele tuleb senisest rohkem tähelepanu ja vahendeid suunata, kuid erinevalt ametiühingutest leiame, et see peaks siiski toimuma väga sihitult ning konkreetse töötaja vajadustest lähtuvalt. “Ühise kapaga kõigile tarkuse pähevalamine ei toimi,” lausus ta, lisades, et tuleb aru saada, et nende ettepanekute mõjud on pikaajalised.
“Alampalga kiire tõstmine pakutud tempos toob mõjud aga kaasa kohe - ettevõtted lahkuvad, kümned tuhanded maksumaksjad muutuvad hoopis toetuse saajateks, seejuures satuvad raskustesse just väljaspool Tallinnat ja Harjumaad elavad inimesed, kellele ei ole kodukandis tihti uut tööd pakkuda isegi ümberõppe korral. See toob kaasa ääremaastumise süvenemise ning võib suurendada ka väljarännet Eestist,” rääkis Tamsar.

Teel targa majanduse poole on tööandjate sõnul paratamatus, et madalat kvalifikatsiooni nõudvad töökohad aegamööda kaovad, kuid see üleminek peab olema võimalikult valutu. “Ametiühingud aga ütlevad oma ettepanekuga põhimõtteliselt seda, et suur osa nende endi liikmeid ja nende töö ja panus ei ole Eestile vajalik,” lausus Tamsar.