“Oleme koos teiste ettevõtlusorganisatsioonidega korduvalt juhtinud tähelepanu, et tuleb lõpetada ebaõiglane olukord, kus töö kaotanud äriühingu juhatuse liikmel ei ole õigust töötukindlustushüvitisele. Sisuliselt on tegemist karistusega ettevõtjaks olemise eest, mis ei lähe kuidagi kokku valitsuse jutuga sellest, kuidas on vaja suurendada ühiskonnas ettevõtlikkust. Majandus saab kasvada ja üldine heaolu tõusta vaid erasektori ettevõtjate abil,” ütles Toomas Tamsar.

“Nüüd, kus ka õiguskantsler on leidnud, et tegemist on rikkumisega, ootame, et seadusemuudatus võetaks vastu kiirendatud korras ning lõpetataks ettevõtjate õiguste rikkumine.”

Õiguskantsler Ülle Madise tegi riigikogule ettepaneku tööturuteenuste ja -toetuste seaduse ning töötuskindlustuse seaduse põhiseadusega kooskõlla viimiseks. Ettepanek puudutab äriühingu juhatuse liikmete õigust saada töö ja sissetuleku kaotuse korral töötuskindlustushüvitist. Nimelt leiab õiguskantsler, et kehtiv regulatsioon ei ole kooskõlas Eesti Vabariigi põhiseaduses sätestatud võrdse kohtlemise põhimõtte, ettevõtlusvabaduse ja omandipõhiõigusega.