Enam kui 2000 töötajaga uuringust selgus, et enamik töötajatest (77%) on valmis tööd vahetama isegi juhul, kui palk jääks samaks, kuid avaneks võimalus töötada aeg-ajalt kodust. Kõige enam saavad kodukontori võimalust kasutada juhid (18% vastanutest) ning riigi- (13%), finants- (11%) ja infotehnoloogia (11%) sektori töötajad.

„Paljud tööandjad teevad suuri pingutusi, et pakkuda töötajatele atraktiivset töökeskkonda. Samas hindavad aga töötajad üle kõige vabadust otsustada ise oma aja ja töö koha üle, mida peegeldab ka värske uuring," ütles Eesti suurima tööportaali CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. „Märksõnad kodukontor ja paindlik tööaeg on tööpakkumistel tööotsijatele tunduvalt atraktiivsemad kui mõiste kaasaegne kontor. Suuresti tuleneb see tehnoloogia arengust - paljude ametikohtade tööülesannete täitmiseks ei ole enam töötaja asukoht oluline," lisas Henry Auväärt.

Enim on kodukontori nimel kohe töökohavahetuse valmis ette võtma riigi-, toitlustuse- ja assisteerimisvaldkonna töötajad, kus rohkem kui pooled vahetaksid oma praegust töökohta, kui saaksid tööpakkumise, millega kaasneks võimalus töötada kodust.

Kõige vähem saavad kodust töötada tervishoiusektoris (2%), ehituses (4%), klienditeeninduses (4%), tööstuses (4%) ja assisteerimisvaldkonnas (4%) töötavad inimesed.

Uuringus osales 2014 töötajat üle Eesti erinevatest töö valdkondadest, 47% uuringus osalejatest olid kõrg-, 24% kutse-, 23% kesk- ja 6% põhiharidusega.