Töö tuli sealhulgas peatada 23 ehitusobjektil ning inspektsiooni korraldusel keelustati 18 töövahendi kasutamine, teatas tööinspektsioon.

Ehitusplatside sihtkontrolli käigus hinnati tööohutuse korraldust ehitusplatsidel. Kokku kontrolliti 139 ehitusplatsi, millest vaid 12 objektil polnud ühtegi rikkumist. Enim puudusi tuvastati ehitusplatsi ohutuse korraldamisel ning tellingute paigaldamisel, kus polnud vajalikke piirdeid või olid kandepostid kinnitamata. Samuti puudusid töötajatel sageli vajalikud isikukaitsevahendid.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul saavad probleemid alguse ohutuse alatähtsustamisest ning vähesest hoolimisest.

„Kontrolli käigus nägime tihti, et ehitusplatsi koordinaatorid ei korralda piisavalt tööohutusalast tegevust oma vastutusalal,“ ütles ta.

„Ehitussektori sagedasim õnnetus on kukkumine tellingult või redelilt. Pea kõiki sarnaseid õnnetusi saaks üsna väheste kulutustega vältida, kui näiteks tellingud korralikult kinnitada ning kasutada vajalikku turvavarustust. Tuletame meelde, et auto pagasiruumi jäänud turvavarustus ei päästa mitmekordse maja katust parandava töölise elu,“ lisas Maripuu.

Tööinspektsioon teavitas ehitusplatside sihtkontrollist 724 ehitusettevõtjat. Ehitussektor on kõrge ohuhinnanguga valdkond, mis on Tööinspektsiooni pideva tähelepanu all.

Eelmisel aastal toimus ehitussektoris 410 tööõnnetust. Neist kergeid oli 288, raskeid 119 ning surmaga lõppes kolm õnnetust.

Käesoleva aasta esimese kuue kuuga on ehitussektoris toimunud 198 õnnetust, neist 147 kergeid, 48 raskeid ning surmaga on lõppenud kolm õnnetust.