Avaliku teenistuse seaduses ei ole tehtud ametlikele asendajatele mingit erandit.

Kui asutuse juht nõuab osakonnajuhataja asetäitjatelt juhataja äraolekul tema töökohustuste täitmist, siis tuleb avaliku teenistuse seaduse paragrahvi 64 lõigete 4-6 alusel ka lisatasu maksta.

•• Abikaasa töötab teist aastat ühes väikefirmas, kus sisekliima halveneb iga päevaga: viimase paari kuu jooksul on töölt lahkunud rohkem kui pooled töötajad. Abikaasa nutab pea igal õhtul, sest tööleminek on talle lausa piinaks muutunud. Sooviks teada, kuidas saaks töölepingu võimalikult kasulikult ja kärmesti lõpetada ą la “homsest jääks puhkusele ja tagasi enam ei tuleks”? Puhkust saab ta endale lubada igal ajal, sest peres on kaks pisikest tütart.

Omal soovil saab töötaja töölepingu lõpetada, teatades sellest tööandjale üldjuhul vähemalt üks kuu ette.

Etteteatamisaja hulka arvatakse ka puhkuse aeg. Alla kolmeaastase lapse ema peab oma töölt lahkumise soovist ette teatama vähemalt viis kalendripäeva. Tööandja nõusolekul võib töölepingu samal alusel ka varem lõpetada. Mis tahes ajal võib töölepingu lõpetada ka poolte kokkuleppel.

Kahjuks ei selgu küsimusest, mis täpselt sisekliima nii kehvaks on muutnud – kas mõni töökaaslane või ülemused ehk tööandja esindajad oma jõhkra käitumisega vms. Töölepinguseaduse (TLS) paragrahv 48 punkt 4 kohaselt peavad tööandja ja töötaja olema teineteise suhtes viisakad.

Kui tööandja esindaja seda nõuet rikub, võib kõne alla tulla ka töölepingu lõpetamine TLS paragrahvi 82 alusel tööandjapoolse lepingutingimuste rikkumise tõttu, kuid töötaja peab vaidluse korral suutma ebaviisakat kohtlemist tõendada.