"Kanal jääb eetrisse kuni ringhäälinguloa lõppemiseni," ütles Toomas Lepp Päevaleht Online'ile. Lepp saatis aprilli alguses AS-ile Levira avalduse, milles palub ettevõttel lõpetada OÜ Eesti Spordikanali  programmi ehk TV4 ringhäälingus edastamine. Leviral on TV4 tasuta levivate kanalite nimistust maha  võtmiseks kolmekuuline etteteatamistähtaeg.

Tooms Lepa sõnul pidas ta rahastajate leidmiseks läbirääkimisi Soome, Rootsi, Ukraina, USA ja Eesti telekanalite ning investoritega. "Rootsi firmad ütlesid otse: Baltikumi raha paigutamine on neile keelatud ja niikaua kuni krooni kurss on kunstlikult kõrge, keegi siia eriti investeerida ei taha. Eesti suurärimehed televisioonist huvitatud hetkel ei ole, vähemalt minule teadaoleva info alusel," lisas Lepp Päevalehele saadetud kirjas.

Telekanali omanik nimetab TV4 ebaõnnestumise ühe põhjusena ka seda, et ETV on spordikanali funktsioonid üle võtnud. "Nüüd näidatakse seal sporti lausa kahel kanalil korraga. Eeloleval laupäeval on eetris sport järjest 6 tundi ja seda esimesel kanalil. Nädal tagasi näidati jalgpalli ja korvpalli lausa samal ajal kahel kanalil," loetles Toomas Lepp.

"Arvan, et reklaamivõimalus ETV ekraanil vähendab eraettevõtja tulusid ning võtab erakanalil võimaluse konkureerida reklaamist tuleva rahavoo pärast, mis annaks võimaluse teatavaid spordisündmusi samadele vaatajatele tuua ilma maksumaksja rahakotti kasutamata. Nii tehakse eraettevõtjale kahekordselt ära. See on üks põhjustest, miks nn suurt spordikanalit müüa ei õnnestu," lisas Lepp.

TV4 arendas Toomas Lepp edasi ka kohusetundest spordimissiooni vastu. Samuti kiidab Lepp Oliver Kruuda tööd spordi propageerimisel. "Oliver Kruuda on kulutanud ainuüksi spordikanalile üle 60 miljoni krooni. See on pannud aluse siiski spordivaatamise aktiviseerumisele Eestis, on toonud juurde mitmed spordisündmused, mida muidu poleks transleeritud, on käsitletud alasid, mida varem enne pole tv-s tehtud - või on väga vähe tehtud – sportvõimlemine, võrkpall, ratsasport, racketlon, jäähoki jt," loetles TV4 omanik

"Kõike seda tehti Oliver Kruuda raha eest. Tänud talle selle eest. Tundsin kohustust siiski otsida investoreid, tundsin, et spordimisioon on siiski vajalik," sõnas Lepp.

Investorite leidmine siiski ei õnnestunud. "Uus juhatus, olles piisava täpsusega välja selgitanud Spordikanali tegeliku majandusliku olukorra ning olles samal ajal välja selgitanud, et investori lähiajal leidmine ja seega probleemide lahendamine ei ole reaalne, täidab pankrotiseadusest tuleneva kohustuse ning algatas OÜ Eesti Spordikanali pankrotimenetluse," ütles Toomas Lepp.

Toomas Lepp ostis Oliver Kruuda meediaprojekti kuulunud Kalev Spordi ära veebruarikuus.