"Kõigile on arusaadav tõde, et elu saab paremaks minna, üldine heaolu saab kasvada vaid ettevõtluse kaudu, erasektoris loodavate töökohtade toel. Palju vähem teadvustatakse seda, et ettevõtlikkuse ja ettevõtja vahele ei peaks ühest võrdusmärki tõmbama," rääkis Tamsar väärtushariduse konverentsil.

"Ettevõtlikkus on eluviis, ellusuhtumine. Ja ettevõtlikke inimesi vajatakse igas organisatsioonis ja igas kogukonnas. Ettevõtlikkus on vajalik omadus ka palgatöötajal, koduperenaisel ja pensionäril," lisas ta.

"See pole midagi, mis tuleneb ametikohast või rollist ühiskonnas, vaid sügavalt sisse juurdunud, tavaliselt lapsepõlvest või noorukieast kaasa saadud väärtus, mis saadab inimest kogu elu. Ja see on üks edu ning konkurentsivõime aluseks olevaid omadusi," kõneles Tamsar.

"Noored on sellised, nagu nad alati on olnud. Pole neil viga midagi. Nad on ambitsioonikad, uudishimulikud. Näljased kõige paremas mõttes. Nad lihtsalt teevad valikuid, mida mõjutavad nii meedia, valitsus, haridus, kool, sõbrad kui ka kodu," leidis ta.