„6,1 protsenti on päris karm tõus ühe kuu kohta ja ma usun, et pigem on tehtud tehinguid kallima varaga,” ütles Toompark Päevaleht Online’ile. „Ma ei usu, et on toimunud äkiline turupööre. Seda, kas põhi on murtud, saame teada poole aasta perspektiivis.”

Tema sõnul näitab see number, et kinnisvara hindade põhi on lähemal kui kunagi varem, eeldusel, et põhi on meist veel eespool.

Toomparki hinnangul ei tohiks mingil juhul väikese tõusu teinud kinnisvarahindadest järeldada, et kogu majandus on tõusule pööranud – pigem käivad protsessid vastupidi.

„Enne kui tõusust rääkida, peavad hinnad paika jääma. On vale oodata, et ühel momendil saabub põhi ja sellele järgneb kohe suur tõus. Kinnisvaraturg saab olla vanker, mida veab muu majandus ja kui muu majandus käima ei lähe, ei juhtu ka kinnisvaraturuga midagi.”

Pindi Kinnisvara turuülevaate järgi tõusid pärast 14 kuulist langust hinnad augustikuus Tartus, Tallinnas ja Narvas. Langesid Kohtla-Järvel ja Pärnus.

Eesti 17 suurema linna korteriomanditehinguid hõlmav Pindi Indeks tõusis augustis 6,1 %, andes linnade tehingute kaalutud keskmiseks hinnaks 10 348,3 krooni ruutmeetri kohta.