Palgaootus ületab seega enam kui saja euroga Statistikaameti poolt välja toodud Eesti keskmist brutopalka ning avaldab endiselt Eesti tööandjatele survet palku korrigeerima.

„Andmete analüüsimisel peab ära märkima, et naiste palgasoov kasvas võrreldes möödunud aasta esimese poolaastaga pea kolm korda kiiremini kui meestel. Lühiajaline kiire palgaootuste kasv ei vähenda aga Eesti tööturul keskmistes palgaootustes peituvat suurt, pea 30 protsendilist palgalõhet. Nimelt küsisid tänavu esimesel poolaastal mehed oma kandideerimisavaldustes keskmiselt enam kui 1300 euro suurust brutopalka, kuid naised 930 eurot,“ kommenteerib CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt.

Kuidas reageerivad palgaootuse kasvule aga Eesti tööandjad? CV Keskus alustab taas iga-aastase Eesti suurima tööandjate palgauuringuga, millega kogutakse ettevõtjatelt andmeid järgmise poolaasta värbamisplaanide ning palgatrendide kohta.

„Uuringu eesmärgiks on usaldusväärne värbamis- ning palgatrendide kaardistamine Eesti tööturul. Möödunud aastal oli palgakasv plaanis koguni 35,9%-l tööandjatest ning vajalike töökäte nappus kodumaisel tööturul võib kergelt viia palgarallini, et vajalikud töötajad konkurentidelt üle meelitada,“ lisab CV Keskuse värbamisosakonna juht Renita Käsper.

Käesolev palgaootuste statistika pärineb enam kui 27 000 palgasoovi analüüsimisel.