Eesti suurimad tööotsinguportaalid CV-Online ja CV Keskus kinnitavad kui ühest suust, et tööpakkumiste hulk on hakanud viimastel kuudel jõudsalt kasvama.

Kui CV-Online’i turundusjuhi Raimo Matvere sõnul hakkas nende portaalis pakutavate töökohtade hulk tõusma eelmise aasta detsembris, siis CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil märkis, et neil pööras töökuulutuste arv tõusule juba oktoobris.

Tööd pakuvad väikeettevõtted

„Kui eelmise aasta sees ringles pakutavate töökohtade hulk kuuesaja kuni seitsmesaja kandis, siis nüüd on neid mitme nädala jooksul üle tuhande, kord isegi üle 1100,” osutas Matvere, lisades, et osa veebi riputatud kuulutuste puhul on tegu töötukassa pakutavate kohtadega.

„Kõige rohkem tööpakkumisi on ikka IT- ja müügiinimestele,” rääkis Matvere. Heil tõi välja, et kui eelmise aasta jaanuaris otsiti nende kaudu inimesi umbes 900 kohale kuus, siis nüüd küünib vastav arv juba 1500-ni. „Kõige enam otsitakse inimesi turismi, toitlustuse ja meelelahutuse valdkonnas, samuti klienditeeninduse ja müügi alale,” osutas Heil, lisades, et tööpakkumiste kasv tuleb eelkõige väikeettevõtetest.

Statistikaameti andmeil kasvas registreeritud töötuse määr veebruari esimeste nädalatega 14,4 protsendini ehk enam kui

93 000 inimeseni. Statistikaameti hinnangul oli töötuid juba eelmise aasta lõpus 107 000 ringis.