„Olen juba kuid rääkinud, et toornafta hind liigub graafikul vasakpoolsest tipust paremale alla,“ rääkis Gartman „Ma ei imestaks, kui aasta lõpuks kukuks barreli hind 15 dollarile“.

Toornafta hind on olnud languses juba eelmise aasta keskpaigast ning selle ajaga on oluline tooraine odavnenud enam kui 50%. Maaklerid on lootnud, et majanduse paranev seis USAs ja Euroopas aitab ka nafta hinda ülespoole kergitada. Veebruaris toimuski nihe ülespoole, kuid vaid ajutiselt. Gartmani sõnutsi on turul lihtsalt liiga suur pakkumine, et tõus oleks jätkusuutlik ning ka järgnevad vahepealsed hinnatõusud ei ole trendi muutvad.

Kui vaadata turul lepingute hinda, siis pikemaajaliste tuletistehingute hinnad on lühiajalistest kõrgemal. Gartman rääkis, et pakkumine suureneb ning peatselt kujuneb probleemiks laovarude hoiustamine. Lihtsas keeles tähendab see, et naftat ei ole enam kuskile panna.

Gartman lisas, et seni, kuni lühiajaliste lepingute hinnad ei kerki ülespoole pikemaajalistest, liigub toornafta hind allapoole.