„Töörühm esitab keskkonnakomisjonile ja Tallinna linnavalitsusele oma hinnangu, milles seisab, et korterelamute planeerimine TOP sotsiaal- ja ärimaa kinnistutele ei ole Tallinna linna ja Pirita linnaosa arengule positiivse mõjuga,“ sõnas Tallinna linnavolikogu ja komisjoni liige Kalev Vapper.

Vapperi sõnul on TOPi kõrval oleva maa-ala näol tegemist mereäärse pargiga, kuhu inimesed linna poolt jalgratastel sõites või jalutades jõuavad ja siis jalgu puhkavad.

„Piritale pole vaja kivilinna. Pirita on ja peab jääma ka tulevikus parklinnaks. Kui nüüd aga kõne all olev ala täis ehitada, muudab see kogu linnaosa ilmet,“ sõnas Vapper.

Samuti tõstis Vapper esile lisanduva transpordikoormuse.

„Detailplaneeringuga kavandavad uued äri- ja elamispinnad toovad juurde suure transpordikoormuse niigi ülekoormatud Pirita teele. Seni puuduvad reaalsed lahendused, kuidas tagada sujuvam liiklus Pirita-Merivälja-Viimsi suunal,“ rääkis Vapper

Komisjon tõdes, et koostada tuleb Pirita keskuse terviklahendus, mille valmimiseni tuleks kõigi keskust hõlmavate detailplaneeringute koostamine peatada.

Tallinna linnavolikogu keskkonnakomisjoni juurde loodud töörühma kuuluvad Tallinna linnavolinik Kalev Vapper, Pirita Seltside Koostöökoja liige Jüri Lass, Arhitektide Liidu esindaja Toomas Paaver, Pirita halduskogu liige Lagle Parek ning linnavolikogu keskkonnakomisjoni liige Tiina Mägi.