Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, mäetööstuses ning metallitootmises, samuti hindade langus puidutöötlemises ja kemikaalide tootmises, teatas statistikaamet.

2013. aasta septembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta septembris võrreldes augustiga 0,1% ja võrreldes 2013. aasta septembriga -2,5%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid septembris keskmisest enam elektrienergia, rõivaesemete ja turbatoodete hinnad, samas langesid põllumajandussaaduste, mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning puidu- ja metalltoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta septembris võrreldes augustiga 0,5% ja võrreldes 2013. aasta septembriga -1,5%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid septembris keskmisest enam põllumajandussaaduste, elektrienergia, jalatsite ja nahktoodete hinnad, samas langesid keskmisest enam toiduainete, puidutoodete ning paberi ja pabertoodete hinnad.