Kui 2015. aasta jaanuarist maini töötleva tööstuse toodang võrreldes eelmise aasta sama kuuga kasvas, siis mais pöördus kasv languseks. Mais toodeti 1% vähem, juunis 1% rohkem ning juulis 2% vähem toodangut kui mullu samal ajal. Juulis põhjustas toodangu mahu vähenemist eelkõige langus elektroonikaseadmete, keemiatoodete ja ehitusmaterjali tootmises.

Elektroonikaseadmete 12%-lise languse põhjuseks oli eelmise aasta juuli kõrge võrdlusbaas. Üle poole töötleva tööstuse tööstusharudest ei saavutanud juulis eelmise aasta mahtu. Kuigi mõningates suurema osatähtsusega tööstusharudes (puit- ja metalltoodete ning elektriseadmete tootmine) toodang suurenes, ei korvanud see teiste tööstusharude tootmise vähenemist.

Välisturule müüdi juulis 68% kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel vähenes 2014. aasta juuliga võrreldes toodangu müük ekspordiks 10% ja müük kodumaisele turule 4%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2015. aasta juulis nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 1% vähem toodangut kui juunis.

2014. aasta juuliga võrreldes toodeti elektrit 37% ja soojust 4% vähem. Elektritoodangu vähenemise põhjuseks oli omatoodangu osaline asendamine odavama importtoodanguga.