Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning kütteõlide tootmises, samuti hindade tõus mäetööstuses, teatas statistikaamet.

Selle aasta augustiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus puidutöötlemises, puit- ja metalltoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi langus oli 2014. aasta augustis võrreldes juuliga 0,5 protsenti ja võrreldes 2013. aasta augustiga 2,6 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid augustis keskmisest enam elektrienergia, põllumajandus- ja naftasaaduste hinnad, samas tõusid mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning puittoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi langus oli 2014. aasta augustis võrreldes juuliga 0,7 protsenti ja võrreldes 2013. aasta augustiga 1,5 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid augustis keskmisest enam elektrienergia, nafta- ja põllumajandussaaduste hinnad, samas tõusid keskmisest enam nahktoodete, rõivaesemete, paberi ja pabertoodete hinnad.