Corega „Eriti tugev“ proteesiliim on ohutu, kui seda kasutatakse nii, nagu on kirjas toote etiketil. Paraku tarbivad mõned inimesed rohkem proteesiliimi kui juhises ette nähtud ja kasutavad seda sagedamini kui üks kord päevas. Põhjuseks tavaliselt halvasti sobivad hambaproteesid, teatas terviseamet.

Tsink ei imendu suus, vaid ainult allaneelamisel. Tavapärasel kasutamisel neelatakse samuti alla väike kogus proteesiliim, kuid see ei ole kahjulik.

2009. aastal sai GSK aga teateid kõrvalnähtude kohta, mis viitavad asjaolule, et tsinki sisaldavate toodete ülemäärane kasutamine võib põhjustada suure koguse tsingi kuhjumist organismi. Seda seostatakse neuroloogiliste sümptomitega, nagu tuimus, surin või nõrkus kätes ja jalgades, raskused käimisel ja tasakaalu hoidmisel ning verega seotud probleemid, näiteks aneemia.

Tänaseks on ettevõte GSK ettevaatusabinõuna lõpetanud vabatahtlikult nende toodete tootmise, levitamise ja reklaamimise.

Toodet korrektselt kasutanud tarbijad võivad ohtu kartmata jätkata toote kasutamist. Tuleb ainult veenduda, et neid tooteid kasutatakse pakendil toodud juhiste kohaselt.

Kui te olete kasutanud tsinki sisaldavat toodet Corega „Eriti tugev“ mitmete aastate jooksul ja olete te teadlik, et olete seda teinud suuremates kogustes, kui pakendil kirjas, nt kasutate proteesiliimi rohkem kui üks kord ööpäevas või 40 g tuub kestab vähem kui 3 nädalat või te olete lihtsalt mures oma tervise pärast, siis soovitab ettevõte:

• lõpetada toote kasutamise;
• rääkida sellest oma arstile;
• kasutada alternatiivset tsingivaba proteesiliimi.