Nii peavad paljud firmajuhid personali suurendamisest olulisemaks kriisi ajal kogunenud maksekoormuse vähendamist ning püüdlemist 2006. aasta käibemahtude poole. Leitakse, et seda tuleb teha olemasolevate töötajatega nende tööviljakust suurendades ja uuemat tehnoloogiat juurutades, vahendab Äripäev.

ASi Põltsamaa Felix juhataja Anti Orav kinnitas, et töötajate arv ettevõttes sõltub tootmise mahust. "Meie puhul eriti suvisest ja sügisesest aedviljatoodete hooajast ja nende olemasolust. See maht selgub veebruari lõpuks, kui eksporditellimused on laual," selgitas Orav.

ASi Saaremaa Piimatööstus juhatuse esimees Andi Saagpakk on aga seda meelt, et senisest parema efektiivsuse saavutamiseks on vaja tööjõu kulusid hoopis vähendada, mitte inimesi juurde võtta. "Meil ei ole vähemalt lähemal ajal plaanis uusi inimesi palgata," kinnitas ta resoluutselt.

ASi Tallinna Farmaatsiatehas personaliosakonna juhataja Kadri Randveeru sõnul ei plaanita tänavu töötajate arvu värbamisprotsessi kaudu suurendada. Seda kahel põhjusel - esiteks muutus tööanalüüsi tulemusel osa tööprotsesse selliselt, et tegevusi sai edukalt ümber korraldada, teiseks on lapsehoolduspuhkuselt tööle naasmas väärtuslikud spetsialistid.

Ka ASi ES Sadolin peadirektor Piret Minn ütles, et ettevõte ei planeeri selleks aastaks personali suurendamist. "Kui sündmused arenevad prognoositust optimistlikumalt, katame vajadused hooajaliste töötajate palkamisega, mida oleme varemgi praktiseerinud," selgitas ta.