Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus kütteõlide tootmises, elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning kemikaalide tootmises, samuti hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises, puidutöötlemises ja puittoodete tootmises.

2016. aasta septembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus kütteõlide ja piimatoodete tootmises, elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2017. aasta septembris võrreldes augustiga 0,0% ja võrreldes 2016. aasta septembriga 5,5%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis septembris keskmisest enam naftasaaduste, metallide ja rõivaesemete hind, samas langes turbatoodete, elektrienergia ja elektroonikaseadmete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2017. aasta septembris võrreldes augustiga 0,6% ja võrreldes 2016. aasta septembriga 3,9%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis septembris keskmisest enam nahktoodete ja jalatsite, naftasaaduste ja keemiatoodete hind, samas langes elektrienergia, tekstiiltoodete ning jookide hind.